Ett dåligt skämt?

Imorse skickade vi in vår namninsamling till Svante Norgren, divisionschef på Astrid Lindgrens barnsjukhus, och till Ella Bohlin, som är barn- och äldrelandstingsråd i Stockholm. Detta med förhoppningen att namninsamlingen i kombination med den senaste tidens debatt kring ämnet ska bidra till att situationen för de utsatta familjerna ska bli bättre. Mycket bättre väldigt snabbt. Och detta trots att det närmar sig sommaren som vi vet att tidigare alltid inneburit mindre personal och färre vårdplatser.

Är det inte ironiskt att just samma dag så får föräldrarna till barn som vårdas på Barnonkologen det här?

 

Har ingenting gått fram? Det spelar ingen roll om det är sommar, vår, vinter eller höst. Barnen behöver samma kontinuitet, trygghet och säkerhet ändå. Deras behov tar inte semester!

Hur kan det vara så utomordentligt svårt att förstå?

  • Det behövs fler vårdplatser redan idag!
  • Det behövs nya rutiner omedelbart för att familjerna skall känna den trygghet i vården som deras allvarligt sjuka barn borde ha rätt till.
  • Det är inte okej att något cancersjukt barn slussas runt till andra avdelningar eller andra sjukhus.

 DET ÄR INTE OKEJ! Så vi ber er, tänk om och gör rätt.

 

Samtidigt vill vi rikta ett stort och innerligt TACK till alla er därute som håller med oss och som skrivit på vårt upprop. Vi kommer att fortsätta kämpa!

 
Allmänt, Debatt, Namninsamling | #fuckcancer, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Barncancer, Prinsessan Louise, Svante Norgren, Vårdkris, ella bohlin, trygg barncancervård | |
Upp