Svante Norgren, hur kan det vara så svårt?

 
Med anledning av den pågående debatten hos Expressen Debatt om barncancervården, och inte minst efter Majkens mamma Lisas och även Ina Finnströms starka inlägg känner vi att vi också vill säga någonting. Vi som följt många av de drabbade familjerna från sidlinjen under en lång tid. Vi tror att vi har lyssnat ordentligt och vi tror att vi har förstått något om familjernas verkligehet och vad de försöker säga. Nu är vår förhoppning att också Svante Norgren och ansvariga politiker ska förstå.
 
Det behövs fler vårdplatser redan idag!
 
Det behövs nya rutiner omedelbart för att familjerna skall känna den trygghet i vården som deras allvarligt sjuka barn borde ha rätt till.
 
Det är inte okej att något cancersjukt barn ska behöva gå genom akuten, inte någonsin.
 
Det skapar inte trygghet för föräldrarna till ett barn utan immunförsvar att gå genom akuten där andra sjuka barn sitter. För de cancersjuka barnen kan dessa stunder i förlängningen innebära skillnaden mellan liv och död.
 
Föräldrarna till dessa barn har rätt att bara vara föräldrar och ska inte samtidigt behöva agera projektledare för sitt barns behandling av rädsla för att något ska bli fel. Men bristen på kontinuitet hos personalen och bristen på rutiner eller tillsynes felaktiga rutiner ger dem inget annat val än att hålla minutiös kontroll på samtliga delar av behandlingen.
 
Hur kan det vara så svårt att på riktigt inse vad alla dessa familjer försöker berätta för dig Svante Norgren i otaliga debattartiklar, öppna brev, radio- och tv-intervjuer?
 
Är vi inte skyldiga att se deras sanning och hantera den nu? Det handlar om deras verklighet! Vi kan inte se att något kan stå högre upp på din agenda Svante, inte något annat än att åstadkomma en omedelbar förbättring för de cancersjuka barnen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.
 
Alla ni som håller med, för vi vet att ni är många, och som inte redan gjort det. Snälla skriv på vår namninsamling!
 
Allmänt, Debatt | Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Namninsamling, Nya Karolinska, Svante Norgren, trygg barncancervård | |
Upp