Namninsamling

 

Vi känner till att Barncancerfonden Stockholm/Gotland genomförde en namninsamling under 2014 för att förbättra situationen inom barncancervården i Stockholm. Genom den har en hel del åstadkommits. Bland annat kommer antalet vårdplatser att utökas och alla, däri inkluderat landstinget, är överens om att inga pengar ska sparas inom barncancervården. Det tycker vi är toppen! MEN, trots detta, när vi pratar med föräldrar till sjuka barn så brister viktiga rutiner fortfarande. De känner sig inte trygga med vården. En av de största bakomliggande faktorerna uppfattar vi att bristen på kontinuitet är. I många fall saknas en tillgänglig läkare som har den övergripande kontrollen över barnets behandling och journal och platsbristen på avdelningen är ett ständigt faktum. Därför, vill vi kämpa vidare NU. Vi vill bidra ytterligare till att tryggheten ökar och visa att vi finns här ute och bevakar de här föräldrarnas, och egentligen allas våra, intressen. Därför kör vi nu igång en alldeles egen namninsamling där vi vill att:

 

Varje cancersjukt barn ska ha en tillgänglig läkare i klinisk tjänst som har det övergripande ansvaret för barnets behandling och journal. Därutöver ska varje cancersjukt barn vårdas av ett minimalt antal olika vårdgivare för att ge barnet och dess anhöriga den trygghet och kontinuitet som behövs genom behandlingen.


Inget cancersjukt barn ska behöva passera akuten när det behöver vård utanför sitt ordinarie behandlingsschema och all behandling av barnen skall ske på avsedd avdelning för barnonkologi. 

 

Notera att denna namninsamling är helt fristående och enbart har initierats av oss som skriver den här bloggen. Den ska således inte förväxlas eller blandas samman med den namninsamling som Barncancerfonden Stockholm/Gotland tidigare gjort och har heller inga kopplingar till deras verksamhet. 

 

Följ länken om du vill hjälpa oss att hjälpa!

Till namninsamlingen

Tack!! 

 

Namninsamling | Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Barncancer, Trygg och säker barncancervård, Vårdkris | |
#1 - - Robex Lundgren:

fin blogg

Upp